Wij zijn Horstra-Technology, een moderne toeleverancier in de fijnmechanische industrie. We produceren fijnmechanische en hi-tech producten voor onder andere de halfgeleiderindustrie, verpakkingsindustrie, scheepsbouw en machinebouw. Ons machinepark bestaat uit 3-, 4- en 5-assige bewerkingscentra van Hedelius, Matsuura, Matec en DMG Mori.

Horstra technology maakt momenteel een enorme groei door. We hebben daarom in 2018 flink geïnvesteerd in uitbreiding van ons pand en machinepark. Concreet hebben we ruim 1300 m2 extra productieruimte gebouwd. Ook hebben we nieuwe bewerkingscentra aangeschaft en een nieuwe Hexagon Leitz Reference meetmachine.

In verband met uitbreiding van ons machinepark zoeken we op korte termijn

CNC Frezers

Je houdt je als CNC Frezer bezig met het produceren van klant specifieke (machine)onderdelen waarbij je rekening houdt met eisen die worden gesteld aan maatvoering, vorm, toleranties en ruwheid. Ook zul je je bezighouden met de volgende werkzaamheden:

 • Werkvoorbereiding: je zorgt voor de juiste gereedschappen en snijgegevens en maakt het NC-programma voor de CNC-machine
 • Uitvoeren: je maakt, meet en controleert de producten en stelt meetrapporten op
 • Je maakt mallen en hulpgereedschappen
 • Je zorgt voor eerstelijns onderhoud aan de machines

Je vindt het leuk om je kennis en kunde in te zetten bij het produceren van complexe (machine)onderdelen en je werkt accuraat en zelfstandig. Complexe tekeningen hebben voor jou geen geheimen en je bent in staat om op basis van de tekening zelf de gereedschappen, opspanning en aanpassingen in het besturingssysteem te bepalen. Daarnaast heb je:

 • MBO-niveau, aangevuld met relevante cursussen zoals programmeren en CNC-frezen
 • Kennis van CAD-CAM programmeren (bij voorkeur HyperMill)
 • Kennis van snij- en meetgereedschappen
 • Kennis van veiligheids- en kwaliteitsvoorschriften

Medewerker kwaliteit/Meettechnicus

Als medewerker kwaliteit/meettechnicus geef je handen en voeten aan de uitvoering van ons kwaliteitsbeleid. Je borgt de kwaliteit van onze producten die geleverd gaan worden. Je voert gedurende het productieproces metingen uit met onze 3D Meetmachines. Ook zorg je ervoor dat onze producten gemeten zijn voordat ze worden afgeleverd bij de klant en verzorg je de gevraagde rapportage. Je houdt je daarnaast bezig met de volgende werkzaamheden:

 • Je voert zelfstandig controlewerkzaamheden uit aan de eigen producten, maar ook aan toegeleverde producten. Dit doe je met behulp van de 3D Meetmachines en diverse meetgereedschappen.
 • Je schrijft programma’s voor de meetmachines en legt de resultaten vast in meetrapportages.
 • Je geeft uitvoering aan ons kwaliteitsbeleid. Je houdt je onder ander bezig met 5S en werkplaatsinrichting.
 • Je bent verantwoordelijk voor de afkeurregistratie en klachtafhandeling. Je hebt hierover contact met onze klanten en zorgt ervoor dat je bevindingen worden uitgevoerd en geborgd.

Je hebt passie voor techniek en gaat voor kwaliteit. Om voortdurend bezig te zijn om onze kwaliteit naar een (nog) hoger niveau te krijgen geeft jou energie. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en vindt het geen probleem om overleg te voeren met onze klanten over kwaliteit en eventuele issues en dit vervolgens weer te vertalen naar concrete afspraken met je collega’s.

Je beschikt daarnaast over:

 • Een afgeronde opleiding MBO Werktuigbouwkunde.
 • Ervaring met 3D meetmachines
 • Kennis van kwaliteitseisen, producten en kwaliteitsregistratie

Wil je graag aan de slag met de modernste machines en hoogwaardige producten? We nodigen je graag uit om te solliciteren. Dat kan door een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch contact op te nemen op 0523-250840. Kijk ook eens op www.horstra-technology.nl om een indruk te krijgen van wie we zijn en wat we doen